Kundaliniyoga

Yogaen for økt bevissthet

Kundaliniyoga er en dynamisk og bred yogaform som passer de fleste.

Det stilles ingen krav til alder, styrke eller fleksibilitet. I kundaliniyoga legger vi opp til at hver enkelt jobber i sitt eget tempo og tilpasser øvelsene til egen kropp og fysikk.


Yogaen for bevissthet

Kundaliniyoga kalles «yogaen for bevissthet» og har en helsefremmende effekt både fysisk og mentalt. Gjennom pusteteknikker, bevegelser og stillinger, avspenning og meditasjon får man økt bevissthet og fortrolighet til sin egen helse.

Kundaliniyoga – veien til god helse

Kundaliniyoga har effektive teknikker som hjelper oss å gi slipp på stress, slappe av og få frem positiv energi og vitalitet i oss selv. Gjennom velutprøvde yogaøvelser og meditasjoner styrkes kropp og sinn slik at vi blir i bedre stand til å håndtere utfordringer i livet med større nærvær og klarhet. Kundaliniyoga hjelper oss rett og slett til å takle de utfordringer som hverdagen består i.  

Kundaliniyoga – en terapeutisk yoga

Yoga innebærer et helhetlig syn på mennesket. Alt i oss henger sammen: kropp, sjel og sinn. Kundaliniyoga er en terapeutisk yogaretning som har helsefremmende effekt både mentalt, følelsesmessige og fysiske. Flere fastleger har begynt å anbefale pasienter å oppsøke yoga til selvhjelp for plager de måtte ha. Enkelte helseforetak har også tatt inn yoga som en behandlingstilnærming.


Strukturen i en kundaliniyogatime

Man kommer gjerne noen minutter før timen starter slik at man kan sitte ned eller ligge på ullmatten å slappe av til rolig musikk før timen starter.

Hver time varer i 90 minutter og følger en fast struktur:
· Inntoning med mantra
· Kriya (selve yogapasset med øvelser og pusteteknikker)
· Dyp hvile/avspenning. Noen ganger avspenning til gongspill. 
· Meditasjon
· Vi toner ut med mantra

Muligheter for utlån av yogamatte/ullmatte. Ta i så fall med et laken for å ha over matta.

Meditasjon

I kundaliniyoga inngår meditasjon som en naturlig del av yogaøkten.

For mange er meditasjon ukjent og noe fremmedartet. Man tror kanskje at man i meditasjon skal sitte stille uten tanker i hodet. Dette er en myte. Sinnet genererer tusenvis av tanker per sekund. Under meditasjon blir man gjerne klar over hva som skjer i bakgrunnen av tankene. Distraksjon under meditasjonen er regelen og ikke unntaket. Det er her vi bruker ulike teknikker eller fokuspunkt for å jobbe med å kontrollere og dempe vår mentale sinnstilstand.

Mantra

Mantra er et av verktøyene vi bruker under meditasjon og som kan forklares som en lydintonasjon. Ved å hele tiden gå tilbake til mantraet som fokuspunkt skaper man mindre rom for tankespinnet og man lar tankene bli behandlet av mantraet. Andre verktøy vi bruker under meditasjon er pusteteknikker, øyefokus, håndmudra, bevegelser m.v.

Handlekurv
Skroll til toppen